About Me

My photo
Full-time English Lecturer, Part-time novelist and freelancing editor

Love Them!

Terbaru November 2016!

Terbaru November 2016!

Jenguk2 sini...

NOVEL DI PASARAN

NOVEL DI PASARAN

Saturday, May 14, 2011

ANARIF di FB


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Dengan ini, sy ingin mengumumkan bahawa pada tanggal 14 Mei 2011, saya a.k.a. ANARIF telah berjaya membuat page di FB. hahahaha. skema pulak ayat.

(setelah memeningkan kepala dengan tutorial, akhirnyaa.......)

Sebab sy rasa tak semua suka kalau kena add dan jadi kawan di FB cause it will cram your page from unnecessary stuff (especially when u r only interested in the blog updates). kan? kan? kan?

jadi saya telah membuat page ni sbb sy ingin berkomunikasi dgn para pembaca sy dgn lebih dekat sbb ini saja cara sy menunjukkan penghargaan kpd semua. bukan x cukup dgn dua blog dan dua chatboxes, tp sbb sy susah ckit nk check blog especially when i'm extremely busy. jadi fb ialah cara terbaik dan termudah sbb sy tau, semua ada FB, kan?

jadi please like my page ok? thanks a lot!

love you all my readers sbb menyokong sy selama ni wlupun sy 'lembap sgt' posting last year but u still stay with me until now. yg x putus2 bertanya dan concern with me, i really appreciate that. (rasa rapat dgn readers lebih dr kawan2 sekeliling) hahahahaha! (kwn2 yg membaca, jgn ambik hati, aku syg semua!)

so, this is it.




Erm. Pesal Hana menyibuk tetiba nih?? Takpelah, bagi can kat dia. Dah lama tak
keluar dalam blog. hehehe


Tapi mesti ada sebab kenapa Hana menyibuk nih.... Sebenarnya, Hana ada mesej untuk korang..... (ikut hati tak nak tulis mesej dia tapi sebab dia dah ugut nak bagitau Ummi Nisa' dan Abi Irfan, aku terpaksa........)

Nah, baca ni.

NOTA DARI HANA:

"Hai semua. Mesti korang terkejut kenapa Hana menyibuk kat sini tiba-tiba kan? Hikhikhik.... Sebenarnya Hana rindu nak jumpa kakak2, abang2, makcik2, and pakcik2 yang selama ni selalu bersama Hana dan menanti Hana dengan penuh sabar. Tapi tak pe. Sebab tak lama lagi, Hana akan menemui korang dan akan menemani korang selama-lamanya! (Tak payah tunggu 'Makcik Anarif' posting lagi. Dah la lembap. Geram Hana! Eee!)

Sebenarnya, Hana nak korang join page ni sebab satu benda je. Nak tau kenapa? Sebab Makcik Anarif nak buat CONTEST dan pemenangnya nanti akan dapat jumpa Hana tanpa bayar sesen pun sebab kali ni, Makcik Anarif baik hati nak bagi A FREE COPY OF SIGNED AAJ pada pemenangnya. Setakat ni, Hana cuma tau ada satu contest je tapi tak taulah kan kalau tiba-tiba Makcik Anarif jadi kaya dan dia bertambah baik, dia akan buat lebih dari satu contest. Tapi, kakak2 abang2 makcik2 pakcik2 takkan berpeluang langsung untuk join contest ni kalau tak join page dia ni. (Teruk kan? buat je lah kat sini. Hish.)

Hana dah malas nak gaduh-gaduh dengan dia sebab Ummi Nisa' kata tak boleh gaduh-gaduh. Abi Irfan pun cakap macam tu.

Jadi, kesimpulannya, korang tak nak ke jumpa Hana tanpa keluarkan sesen pun? Hikhikhik.... Hana nak sangat jumpa orang lain tapi Penerbit ni asyik tak siap lagi je. Letih dah Hana tunggu untuk muncul tau.

Tapi tak apa, yang penting kita akan jumpa jugak akhirnya, kan? Ingat tau! Makcik Anarif akan buat contest sebelum Hana menemui korang dalam versi cetak. Jadi, kalau Hana dah boleh jumpa korang kat mana-mana, Makcik dah tak nak buat contest sebab soalannya berdasarkan kisah Hana jugak nanti. Tak best lah jadinya kan sebab jawapan semua orang dah tau. Hikhikhik...

Oklah. Hana nak pergi dulu. Adik-adik Hana bisinglah. Rimas. Diorang tak boleh tengok Hana glamour sikit. Hikhikhik....

Sayang korang semua. MISH U A LOT!"


Adoi.... sempat dia kutuk aku...Takpe, takpe....


So, korang dah dapat mesej Hana? Oklah. Itu saja untuk kali ni. Ingat! Jumpa saya di FB!!!!


love,

anarif & HANA


(argh! pesal ada nama dia pulak ni????)

PLEASE TAKE OUT WITH PERMISSION AND PROPER CREDITS TO BLOG AND AUTHOR. ALL RIGHTS RESERVED.

No comments:

Post a Comment